לפני השימוש, רצוי להרתיח את השקית במשך מספר דקות, בסיר קטן עם מים.
השקית ניתנת לשימוש בתנור, או על פלטת שבת, או בבישול - אך ורק בתבשילים המכילים נוזלים !
אורז / חיטה / גריסים / בורגול - בתוך חמין 1. לערבב בקערית 1-1.5 כוס אורז לבן מבורר ושטוף,
או: גרעיני חיטה מבוררים ושטופים,
או: גריסי פנינה מבוררים ושטופים,
או: בורגול עבה מבורר ושטוף אורז מלא, גרעיני חיטה וגריסי פנינה - יש להשרות כשעה במים חמים, לפני ההכנה. 2. להכניס לשקית הבד ולסגור השקית ע"י משיכת החוט.
3. להניח את השקית בתוך סיר החמין, בחלק העליון, בתוך הנוזלים.
מג'דרה בצלי עוף
1. לערבב בקערית: 3/4 כוס אורז לבן, 3/4 כוס עדשים אדומות, 1 בצל גדול קצוץ, תבלינים לפי הטעם, 2-4 כפות שמן.
2. להכניס לשקית הבד ולסגור השקית ע"י משיכת החוט.
3. להניח בתוך הסיר עם הצלי, בתוך הנוזלים.
הפשרת דברי מאפה קפואים
להפשרה של פיתות, לחמניות, לחם ודברי מאפה אחרים, המוחזקים בהקפאה - יש להכניס את המאפה למיקרו גל, בתוך שקית הבד (רצוי במצב הפשרה ולא חימום).
כך, הפיתות, הלחמניות, או המאפים - יוצאים מהמיקרו גל כשהם לא לחים.
שמירת ירקות במקרר
לשמירה טובה של ה ירקות בארגזי הירקות במקרר, כדאי לשים אותם בתוך שקיות הבד שלנו. כך, הירקות יישמרו לאורך זמן, לא יצברו לחות ולא ירקיבו.